Przystawki w formie galaretki

Galaretki są typowym polskim przysmakiem i goszczą na stołach niemal przy każdej rodzinnej uroczystości. Także Pierwsza Komunia lub uroczystość z okazji chrztu jest dobrym momentem na to, by poczęstować gości takim daniem.

Jest to jednak potrawa preferowana przede wszystkim przez dorosłych i raczej nie ma co liczyć na to, że uraczą się nią także i dzieci. Galaretki możesz przygotować na wiele sposobów i z wieloma dodatkami.

Najpopularniejsze są chyba jednak galaretki z mięsem. W tym celu możesz wykorzystać gotowane mięso zarówno drobiowe jak i wieprzowe.

Galaretka będzie lepiej smakować jeżeli dodasz do niej warzywa, np. marchewkę lub groszek.

Ta potrawa ma wiele zalet, jest przede wszystkim szybka i prosta w przygotowaniu, łatwo jest ją także podać i nie wymaga specjalnego przechowywania. Lubiane i doceniane przez smakoszy są także ryby w galarecie.

Jako zimne przekąski możesz je podać pomiędzy posiłkami lub postawić na stole, a goście będą po nie sięgali kiedy tylko zgłodnieją.